torstai 4. marraskuuta 2010

Watch You Bleed

Kuvassa on Stephen Davisin kirjoittama Guns N' Roses -kirja Watch You Bleed - Koko ?!*@ tarina. Ostin sen Pocket Shopista ja luin eilen loppuun. Kirja oli melko hyvä ja viihdyttävä eikä lukiessa ei tullut tylsää, mutta siitä huomasi kyllä ettei bändi itse ole ollut mukana sen tekemisessä.

Kirjoittaja kyseenalaistaa kaiken, paitsi Axl Rosen hulluuden, Izzy Stradlinin jumalallisuuden ja Appetite for Destructionin. Etenkin alussa olisi kaivannut enemmän muusikoiden kommentteja omasta lapsuudestaan.

Kirjan mukaan Axl ei ole ehtinyt uransa aikana juuri muuta tekemään kuin kiehumaan raivosta. Myös Slash ilmeisesti menetti teränsä Appetiten jälkeen. Izzy kuitenkin säilytti kunniansa, koska ei ikinä olisi halunnut Gunsista niin isoa. Duff McKagan oli surkea juoppo ja Steven Adler kertakaikkisen mitäänsanomaton narkkari.

Loppuvaikutelma kirjasta oli kuitenkin vaikuttava: Viljami Puustisen loppusanat olivat upeat ja erottuivat hieman kömpelösti suomennetusta kirjasta kuin mansikka mustikoista. Watch You Bleed on ehdottomasti lukemisen arvoinen kokemus, enkä usko että kaikille jää siitä sama vaikutelma kuin minulle: siis ettei kirjoittaja arvosta Gunnareita ehkä yhtä paljon kuin... moni muu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti