maanantai 8. maaliskuuta 2010

Hyvää naistenpäivää.

Onnittelen, jos joku on onnistunut välttymään kuulemasta siitä, että tänään on oltava extrakiltti kaikille naisille ja toivotettava hyvää naistenpäivää jokaiselle naispuoliselle vastaantulijalle. Eli noin puolelle vastaan kävelevistä ihmisistä. Facebookin etusivu oli täynnä typeriä naistenpäivätoivotuksia tyyliin: "Kissoja, koiria, papukaijoja, me ollaan Pirkkoja, Raijoja! Hyvää naistenpäivää!" Okei keksin esimerkin itse mutta lukemani olivat yhtä typeriä ja muka kovinkin hauskoja.

Naistenpäivä on jopa turhempi kuin ystävänpäivä, jolloin voi sentään viettää laatuaikaa ystävien tai sydänkäpysten kanssa. Tämähän on mahdollista vain kerran vuodessa, 14.2. Naistenpäivässä ei ole minkäänlaista ideaa. Varsinkin kun olemassa ei ole miestenpäivää! Mielestäni tasa-arvo tapahtuu Suomessa erittäin hyvin, joten emme tarvitse turhaa naistenpäivää pönkittämään naisten asemaa.

Eilen näin kortin, jossa luki: "Naisille 19% alennusta kaikesta" Minua kiehutti, koska olen niin kyllästynyt jauhamiseen miesten ja naisten palkkaeroista. Kysehän on miesten ja naisten keskimääräisistä tuloista. Tuloerot jothuvat siitä, että enemmän naisia on huonompipalkkaisissa "naisten ammateissa", kuten siivoojana. Oikeasti en tiedä mitä siivooja tienaa, mutta voisin kuvitella että vähemmän kuin vaikkapa mekaanikko, jota pidetään yleisesti "miesten ammattina". Miehiä on myös vähemmän kotona hoitamassa lapsia. Jotkut väittävät että joissain firmoissa naisille maksetaan vähemmän palkkaa samalla koulutuksella samasta tehtävästä kuin miehille. En usko. Jos näin onkin, kyseisen naisen pitäisi ehkä itse jututtaa työnantajaansa kyseisestä asiasta.

Viime vuonna olin naistenpäivänä kuuntelemassa kaverini bändin keikkaa Helsingissä Tyttöjen talolla. TYTTÖJEN TALOLLA!? Sisään pääsevät vain tytöt ja nuoret naiset. Myös lastensa kanssa! Ompa tosiaan hyvä että on oikein tällainen talo johon NAISET PÄÄSEVÄT kun normaalisti rakennuksiinhan on sisäänpääsy vain miehillä. Siksi ei tarvita myöskään poikien taloa. Kun lähdimme Tyttöjen talosta, meille annettiin mukaan paperi, jolle oli kirjoitettu Naisten oikeudet. Paperissa oli mainittu mm. oikeus omiin mielipiteisiin, oikeus pukeutua kuten haluaa, oikeus tehdä omia päätöksiä, kuten opiskelu- ja työpaikka. Kiitos muistutuksesta! En ollutkaan tietoinen, että minulla on oikeus omiin mielipiteisiin! Siitä inspiroituneena kirjoitin tämän blogimerkinnän siitä, että mielestäni naistenpäivä on täysin turha!

Minulle ei tarvitse toivottaa hyvää naistenpäivää ennenkuin miehille on oma päivä.

1 kommentti: