tiistai 9. maaliskuuta 2010

The King of Rock And Roll

Vuonna 2001 julkaistiin HIMin sivuprojektina albumi The King of Rock And Roll, jonka esittäjänä oli Daniel Lioneye and The Rollers. Oikeasti Daniel Lioneye on HIMin kitaristi Linde, joka laulaa ja soittaa kitaraa levyllä. Taustabändissä vaikuttivat bassossa HIMin basisti Mige ja rummuissa Bil Bao (Ville Valo)!

Ensimmäinen levy oli erittäin kiinnostava sekä sanoituksellisesti, että sävellyksellisesti. Sekoilumeininki on vahvasti esillä ja täysin turhanpäiväisiin sanoituksiin on haettu selkeästi kalevalaista linjaa; jos sanat eivät rimmaa, keksitään lisää sanoja. Tässä pieni esimerkki Eldorado Baby -biisin sanoista:

Colorado baby, dope-a-rama maybe
Fortysix Cincinatti, sweet little kitty katty
An Alabama mama shake-a-rama
Groovy move blues


Levyn nimibiisi on ollut myös Bam Margeran Viva la Bam -sarjan tunnarina. Youtubesta ja varmaan Spotifysta löytyy näytteitä kyseiseltä HIENOLTA levyltä, mutta on olemassa syykin sille, että kirjoitan tästä ilmeisen vanhasta tapauksesta: Daniel Lioneyeltä on tulossa uusi levy. Linde on potkinut Villen ja Migen ulos bändistä ja uusi single on kuunneltavissa Dannyn MySpacesta. Kävin kuuntelemassa ja olin melko järkyttynyt.. Tyyli on hieman muuttunut eikä uusista nokkelista sanoituksista voi liiemmin puhua, sillä sanoista ei saa mitään selvää! Järkyttävää SOOPAA! Ensimmäisestä levystä ei voi puhua edes samana päivänä uuden kanssa. Ensimmäinen oli mestariteos, toisesta.. en ainakaan ensimmäisen kuulemani biisin perusteella sanoisi samaa. Aluksi luulin, että kyseinen "laulu" on vitsi.

Noh.. Aina ei voi onnistua miellyttämään kaikkia, mutta onneksi on The King of Rock And Roll, jonka laatu EI tule laskemaan ;)

1 kommentti:

  1. Se on jo laskenu uuden levyn myötä liian paljon. :( Ah klassikot <3 - promo

    VastaaPoista