torstai 11. joulukuuta 2008

Eläintarhabisnes



Olin juuri aikonut kirjoittaa siitä, miksi suomalaisissa eläintarhoissa on niin kauheen tiukkapiposta? Jopa Australiassa niitä eläimiä sai käpliä.. Tai siis ei kaikkia mutta siellä oli semmosia matalia altaita missä oli kaikkia merimakkaroita ja meritähtiä ja merisiilejä ja niitä sai koskea. Ja koska kaikki KUITENKIN haluaa tietää miltä merimakkara tuntuu, voin kertoa: limaselta ja pehmeeltä. Meritähti oli aika kova ja merisiili.. no arvatkaapa. Tietenki silkinsileeltä niinku maasiilitki.
Siellä myös pääsi kuvaan kaikkien koalien ja strutsien kanssa, mutta me mentiin vaan koalan kaa ja sain pitää sitä sylissä ja se pasko Viivin (pikkusiskoni) kengille HAH!! Haittenki kans ois saanu mennä uimaan sellaseen häkkiin, mutta se oli liian kallista, joten me ei menty.
Ja Strutsin ja kengurut juoksenteli vapaana ja niille sai ostaa ruokaa ja ruokkia niitä!

Jossain Thaimaan eläintarhassahan oli aivan oma lukunsa.. Siellä kaikki eläimethän oli sitä varten että niitten kanssa sai mennä kuvaan. Jopa tiikerin!! Se oli kyllä aika pelottava kokemus jos totta puhutaan.. vaikka sille oltiinki syötetty varmaan noin 2 kiloa valiumia aamupalaks ja se oli tosi rento, se oli silti tiikeri!
Thaimaassa sai myös ratsastaa norsulla ja istua sen polvella ja sai ostaa sellasta ruokaa (hinta 0 sent per ananas) ja sen sai syöttää sille norsulle. Jotkut pienet koululaiset yritti kyllä näpistää ne mun kalliit ananakset ja syöttää sille norsulle. Kyllä vitutti.

Myös kaikkien muitten maiden eläintarhoissa on kaikkia eläinnäytöksiä. Suomessa saa vaan kävellä sen eläimen häkin ohi ja lääppiä sitä rasvasta ikkunaa ja koittaa tiirailla että missäs se iso kisu oikeen on.
Tai meneppä ruokkimaan niitä riikinkukkoja, jotka juoksentelee Korkeasaaressa vapaana niin porttikielto loppuiäks.

Suomalaisten eläintarhojen pitäis oppia tekemään kunnollista bisnestä! Ei tarvis pyytää niin paljon lippujen hinnasta jos ois kaikenlaista extraa myytävänä niinku ulkomailla.

Olipa paljon asiaa tyhjästä. Kiitos kuulemiin.

PS. Korkeasaaresta ei saa tuoda ulos pudonnutta riikinkukon sulkaa. Ulkomailla niitä myydään matkamuistoks. Kiitos EU, kiitos nykyaikainen hygienia.

2 kommenttia: