perjantai 19. joulukuuta 2008

Uusivuosi

Sarjassamme "Dissataan juhlapyhiä" tänään vuorossa uusivuosi.

Uusivuosi on yksi maailman turhimmista juhlista. Juhlimme siis sitä että saamme ottaa uuden kalenterin käyttöön? WUHUHUHUU!! Tässäpä aihetta juhlaan.

Uudenvuoden ideahan perinteisesti on se, ettei siitä kuulu muistaa mitään, kuten ei mistään muistakaan juhlista. Ajatelkaapa miten paljon koko maailmassa ammutaan rahaa taivaalle yhden (1) vuorokauden aikana!! Jos esimerkiksi tavallinen suomalainen perhe laittaa raketeihin rahaa 30-50 euroa. Jos suomessa on esim. sanotaan 2 miljoonaa perhettä niin laskekaa mitä se tekee. Sitte ajatelkaa koko maailmaa. Pidetäänpä pieni kysely: Mihin kuluttaisit laskutoimituksilla saamasi summan? Kohde voi olla yhteiskunnallinen tai sinä itse. Saat päättää.

Uuteenvuoteen kuuluvat myös olennaisena osana pahat juhlaruuat kuten nakit ja perunasalaatti. Tietenkään uudenvuodenruokien pahuus ei yllä asteikolla läheskään jouluruokiin. Pöytään katetaan tietenkin enemmän nestemmäisiä aineksia kuin ruokaa. Juomia maistellessa (ruuat ovat pöydässä koko yön, kunnes joku muistaa ne darrassa nälissään) ammutaan raketteja ja valetaan tinaa. Tinavaluista keksitään kaikenlaisia typeriä ennustuksia kuten: "Saat paljon rahaa ja miehen" Ennustukset eivät koskaan toteudu.

Meillä jälleen kerran kaikki uuvateista ääliöimmät tutut kutsutaan kylään, kuten kaikkina muinakin juhlapyhinä. Sitten istuskellaan kohteliaasti 9 tuntia seurassa, jossa yhteinen älykkyysosamäärä on pienempi kuin pienin kengännumero.

Tietenkään ei toivoakaan, että tätäkään juhlaa voisi mitenkään juhlia omien kaverien kesken. Veikkaan että kaikki juhlat olis noin 50% mukavampia, jos seura olisi parempaa. Joulukaan ei hirvitä enää läheskään yhtä paljon, koska sillon on edes hyvää -joskin hieman riitaisaa- seuraa. Lahjatki voi olla ihan ok, jos saan paljon ja hyviä, ja jos kaikki tykkää mun ostamista lahjoista. Pidän paketoinnista.

Muistakaa, että kaikkiin juhliin liittyy sopivasti (mielellään paljon) riitelyä!!

2 kommenttia: