keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Camera Obscura

Muistaakseni olen kertonut, että rakensimme kuviksen valokuvauskurssilla itse filmipurkkiin camera obscuran perjaatteella toimivan kameran. Kuvasta tuli todella mielettömän hieno, eikä ikinä uskoisi, että neulansilmäkameralla mustavalkovalokuvapaperille tallennettu maisema voisi onnistua. Kamera oli ulkona 2 viikkoa, joten se ylivalottui ja jotenkin maagisesti tallensi väritkin!!

Image and video hosting by TinyPic

Valokuvapaperi otettiin ulos kamerasta ja yksinkertaisesti skannattiin.

Image and video hosting by TinyPic

Seuraavaksi muutin Paint Shop Prossa värit negatiiviseksi.

Image and video hosting by TinyPic

Lopuksi rajasin kuvan, peilasin sen niin että piha on oikein päin ja muutin kontrastia ja kirkkautta niin että kuva erottuu paremmin =)

Ihan megasiistiä eikö?! Kahden viikon aikana paistoi aurinko kolmena päivänä, joten kuvaan on tullut kolme raitaa auringosta. Alareunassa on myös kaksi autoa, joista pienempää ei käytetä koskaan, joten se on paikallaan kuten piha, talo ja puut; harmaa Volvo taas on venynyt kun sitä on ajettu ulos pihasta ja takaisin! Jos olisi ollut enemmän PSP-kykyjä, olisi kuvaan saanut varmasti paljon paremmat väritkin. Kuva on myös kaareva, sillä paperi oli kaarella filmipukin sisässä =) Tekniikka oli siis solarigrafia jos joku kiinnostui =) todella helppo toteuttaa kotonakin jos omistaa skannerin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti